GEUSSELT

Meerssenerweg en Viaductweg

VERKEERSMAATREGELEN VANAF 11 NOVEMBER 2013

Vraag en antwoord

Na het weekend van vrijdagavond 8 tot en met maandagochtend 11 november, is kruispunt Meerssenerweg/Viaductweg naar het zuiden verlegd. Dan is niet alleen het kruispunt veranderd, maar ook de verkeerssituatie. Tot vrijdag 20 december is namelijk een deel van de Meerssenerweg – tussen de Viaductweg en Kasteel Bleienbeekstraat – afgesloten voor alle verkeer.
 
Vanaf vrijdag 20 december gaat de Meerssenerweg weer open. Maar ook dan moet alle verkeer rekening houden met een veranderde verkeerssituatie. Hieronder hebben wij de verkeerssituaties en omleidingsroutes voor u op een rijtje gezet.

Vraag en antwoord

Verkeerssituatie van 11 november tot 20 december 2013

Een deel van de Meerssenerweg is afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de route: Willem Alexanderweg – Galjoenweg – Fregatweg – Hoekerweg –  Limmelderweg – Meerssenerweg.

(Brom)fietsers kunnen van Nazareth naar Wyckerpoort-Noord (en andersom) oversteken via het nieuwe fiets- en voetgangerstunneltje Geusselt.

Download de flyer met omleidingsroutes hieronder of haal een exemplaar op bij winkels en bedrijven in de omgeving van kruispunt Meerssenerweg / Viaductweg.

Verkeerssituatie van 20 december 2013 t/m najaar 2014

Vanaf 20 december gaat de Meerssenerweg weer open voor autoverkeer. Wordt de situatie dan weer zoals vroeger? Nee.  Kijk op onderstaande afbeelding voor de verkeerssituatie vanaf vrijdag 20 december tot en met het najaar van 2014.

Verkeerssituatie van 20 december 2013 t/m najaar 2014 Verkeerssituatie van 20 december 2013 t/m najaar 2014
Meerssenerweg (kant Nazareth)
U kunt net als vroeger richting Centrum Maastricht, naar de A2/N2 en Wyckerpoort via de Meerssenerweg. 

Meerssenerweg (kant Wyckerpoort-Noord)
De verkeerssituatie blijft ongewijzigd. U kunt net als vroeger nog steeds richting centrum Maastricht, naar de A2/N2 en Nazareth via de Meerssenerweg.

Viaductweg (komende vanaf de A2/N2)
U kunt net als vroeger richting centrum Maastricht, de Meerssenerweg op richting  Wyckerpoort en de Meerssenerweg op richting Nazareth. 

Viaductweg (komende vanaf Centrum Maastricht)
De verkeerssituatie wordt niet meer zoals vroeger. U kunt vanaf de Viaductweg doorrijden naar de A2/N2 en Meerssenerweg richting Wyckerpoort. Maar u kunt niet meer afslaan naar de Meerssenerweg richting Nazareth.  De reden waarom u tijdelijk niet kunt afslaan is ruimtegebrek. Er is te weinig beschrikbare ruimte om deze afslag te maken. Dit betekent dat u de omleidingsroute blijft volgen tot november 2014.

(Brom)fietsers en voetgangers
Let op: (brom)fietsers en voetgangers van Wyckerpoort-Noord naar Nazareth – en andersom - worden tot november 2014 omgeleid via de nieuwe fiets- en voetgangerstunnel Geusselt.