TUSSEN GEUSSELT (SEVERENSTRAAT) EN KRUISDONK

Openstelling in 2014

De volledige verknoping van de A2/A79 en de nieuwe verbindingsweg naar bedrijventerrein Beatrixhaven moeten dit jaar klaar zijn.
Huidig werkgebied Huidig werkgebied
Grondwerk ter plaatse van ingereden dek Grondwerk ter plaatse van ingereden dek
Vanaf eind mei rijdt al het verkeer van de A2 en de A79 onder het oostelijk deel van fietsbrug de Groene Loper door. Vanaf eind mei rijdt al het verkeer van de A2 en de A79 onder het oostelijk deel van fietsbrug de Groene Loper door.

Fotoboeken

WEGVERLEGGING A2/A79 NAAR MAASTRICHT

Geplaatst op 02 mei 2014

2014 is het jaar van de herinrichting van het noordelijke uitvoeringsgebied. Een belangrijk onderdeel hiervan is de verbreding van de autosnelwegen A2 en de A79 tussen kruispunt Geusselt en knooppunt Kruisdonk. Een verbreding van de rijbanen is nodig, om het verkeer op de snelwegen van en naar de A2-tunnel te kunnen afwikkelen.

Om deze verbreding mogelijk te maken hebben we eind 2013 de rijbanen van de A2 en de A79 vanuit Maastricht richting het noorden verlegd. Naar verwachting zijn de rijbanen vanuit Eindhoven en Heerlen richting het zuiden in het weekend van 23 mei aan de beurt. Tussen knooppunt Kruisdonk en kruispunt Geusselt schuiven beide snelwegen op naar het oosten  onder het reeds gebouwde deel van kunstwerk de Groene Loper.
De donker blauwe en lichtblauwe lijn geven de wegverlegging weer. De donker blauwe en lichtblauwe lijn geven de wegverlegging weer.

Verlegging in het weekend

Begin 2013 zijn de wegenbouwers aan de slag gegaan op de vrijgekomen rijbanen van de A2 en A79. Oftewel: daar waar eind 2013 het verkeer nog reed. Dit deel moet worden aangepast voor de aansluiting op de tunnel. Zo hebben we het bestaande asfalt weggehaald, een nieuw riool aangelegd, de ecoduiker verlengd en op diverse plaatsen met zand het terrein opgehoogd. Laag voor laag brachten we de ophoging aan en tussentijds trilden we het zand aan met een trilwals zodat deze compact en stevig genoeg werd. De trillingen van de trilwals kunnen ook in de omgeving merkbaar zijn. Bovenop het zand is halverwege maart asfaltgranulaat aangebracht. Stap voor stap bouwen we een stevige wegfundering op. In de maand april heeft de wegfundering kunnen rusten en op sterkte gekomen. Daarom wordt eind april / begin mei de overige asfaltlagen aangebracht.

Nieuwe wegverleggingen
Naar verwachting schuift in het weekend van 23 mei 2014 het verkeer naar Maastricht op. Ook deze rijbanen krijgen dan een plek onder het reeds gebouwde oostelijk brugdek van fietsbrug de Groene Loper. Daarmee ontstaat niet alleen ruimte om verder te bouwen aan het westelijk brugdek, maar ook om het gebied tussen Kruisdonk en Geusselt opnieuw in te richten voor de toekomstige aansluitingen op de tunnel én de verbindingsweg naar de Beatrixhaven.

Maar let op:

Volgens huidige planning verleggen we de snelwegen A2 en de A79 richting Maastricht in het weekend van 23 mei 2014. Deze planning kan altijd veranderen, want de voortgang van de werkzaamheden is afhankelijk van een aantal factoren. Zo is het belangrijk dat de AGRAC fundering voldoende uitgehard is voordat de asfalt deklaag aangebracht kan worden en blijft het weer een belangrijke factor dat de voortgang kan beïnvloeden. Daarom geldt als reserveweekend het weekend van 30 mei.

auto

Verkeersmaatregelen


Vanaf vrijdagavond 20.00 uur (23 mei) tot maandagochtend 06.00 uur (26 mei) werkt Avenue2 dag én nacht om de A2 en de A79 naar Maastricht te verleggen.

  • A2:
    • Verkeer op de A2 richting Maastricht kan doorrijden, maar moet het hele weekend rekening houden met extra reistijd door rijstrookafzettingen.

 

  • A79:
    • De A79 richting Maastricht is alleen in de nacht van zondag 25 op maandag 26 mei afgesloten voor alle verkeer. Verkeer vanuit Heerlen wordt deze nacht omgeleid via afslag 1 Bunde.

 

Dag van de Bouw
In hetzelfde weekend dat we de A2 en de A79 gaan verleggen, is ook de Dag van de Bouw. Wilt u het project bezoeken, houdt u dan rekening met extra reistijd. Wij adviseren bezoekers van de Dag van de Bouw dan ook met het openbaar vervoer te komen.
Wilt u op de hoogte blijven van de actualiteiten in de omgeving Kruisdonk? Abonneer u dan op onze digitale nieuwsbrief. Dat kan hier.