TUNNELWERK

Van 3 naar 2 naar 1

Naarmate de ruwbouw van de A2-tunnel vordert, wordt het hijswerk minder en minder. De traverses en torenkraan verdwijnen daarom één voor één. In de loop van het najaar verdwijnt ook de rode torenkraan bij Geusselt-Zuid en de laatste overgebleven traverse, bij de Bauduinstraatbrug. We houden u op de hoogte!

Afbraak in beeld

AFSCHEID VAN TORENKRAAN EN TRAVERSE

Geplaatst op 12 augustus 2014

2014 is een druk jaar voor de tunnelbouwers. De twee betontreinen werken volgens een vaste werkmethode naar elkaar toe. Eentje van zuid naar noord en de andere van noord naar zuid. De ploegen komen steeds dichter bij elkaar. Rond de jaarwisseling zal het betonnen casco van de dubbellaagse tunnel af zijn. Met name in het noorden - bij Geusselt-Zuid - en bij het zuidelijk deel van de N2-bouwkuip is het betonwerk vergevorderd en wordt het hijswerk minder en minder. Eind juni verwijderden we al een traverse bij de Nassaulaan en de gele torenkraan bij Geusselt-Zuid. Binnenkort nemen we opnieuw afscheid van een paar krachtpatsers.

Donderdag 21 en vrijdag 22 augustus breken we de blauwe torenkraan bij Geusselt-Zuid stapsgewijs af, zaterdag 23 augustus is de traverse bij Oranjeplein aan de beurt. Voor de afbraak van de blauwe torenkraan hebben we twee dagen tijd nodig, één dag minder dan we voor de gele torenkraan uittrokken. Dat heeft ermee te maken dat er geen lift vastzit aan de blauwe kraan. Bij de gele torenkraan was dat wel het geval.

De traverse bij Oranjeplein breken we op zaterdag 23 augustus af vanaf 07.00 uur. We hijsen dan eerst de kraan van het traverseplatform. Daarna hijsen we de traverseliggers van de bouwkuipwanden. Naar verwachting duurt het werk tot ongeveer 18.00 uur. Het demonteren van de kraan gebeurt in de daaropvolgende week. Alle onderdelen voeren we af via een zogenaamde ‘werkuitvoeger’. Dat is een uitrit vanaf het bouwterrein waardoor werkverkeer direct naar de N2 kan rijden. Omwonenden ondervinden zo geen hinder door de speciale transporten die de traverse-onderdelen vervoeren.
Verwijderen van de traverse bij de Nassaulaan Verwijderen van de traverse bij de Nassaulaan
Fotografie: Reen van Beek