GEUSSELT

Tunnel Severenstraat

Meer weten?

Lees hier meer over de afsluiting van de Severentunnel.

Vraag en antwoord

> Verkeer
> Werkzaamheden
> Omwonenden
Severenstraat afgesloten tussen Stadionweg en Kasteel Hillenraadweg. Severenstraat afgesloten tussen Stadionweg en Kasteel Hillenraadweg.

AFSLUITING SEVERENTUNNEL

Vraag en antwoord: afsluiting Severentunnel

Waarom moet de Severenstraat voor het verlengen van de tunnel worden afgesloten?
Om het verlengen van de huidige tunnel mogelijk te maken, moet de inrit aan de kant van Amby wroden gesloopt. De afbeelding hieronder geeft het werkterrein weer. Zodra de bestaande inrit is gesloopt, start het grond- en betonwerk. Er ontstaat dus, net als bij de bouw van de Kolonel Johnsontunnel, een groot gat in de grond waar geen verkeer door heen kan.
 
Locatie bouwterrein Locatie bouwterrein
Waarom moet de Severentunnel zo lang dicht?
Om de Severentunnel te kunnen verlengen, zijn heel wat werkzaamheden nodig. Dat begon met het verleggen van kabels en leidingen en het aanbrengen van de stalen damwandplanken voor het maken van de bouwkuip. Door de inzet van verkeersregelaars, konden deze werkzaamheden worden uitgevoerd zonder afsluiting van het tunneltje tussen Nazareth en Amby. Maar dat geldt niet voor de volgende werkzaamheden. Vanaf maandag 29 september wordt gestart met de sloop van de oostelijke toerit naar het tunneltje. Tegelijkertijd beginnen we ook met het ontgraven van de bouwkuip.  Eenmaal op diepte volgt het betonwerk. Als eerste de werkvloer, daarna de tunnelvloer en de wanden. Voordat het beton wordt gestort, moet eerst wapening worden aangebracht om het beton mee te verstevigen. En na elke stort heeft het beton tijd nodig om uit te harden.  Naar verwachting kan begin 2015 verder worden gewerkt aan het tunneldak. Maar dan nog zijn we er niet. Als het betonwerk klaar is, asfalteren we de tunnel en brengen we onder andere opnieuw de wegmarkering aan. Al deze werkzaamheden nemen ruim 8 maanden in beslag.
Wordt de Severenstraat helemaal afgesloten?
Nee, niet de hele Severenstraat. Vanaf maandag 29 september is  alleen het deel tussen de Stadionweg en de Kasteel Hillenraadweg afgesloten voor alle verkeer. De rest van de Severenstraat blijft open.
Wanneer is de Severentunnel afgesloten?
Vanaf maandagochtend  29 september 2014 rond 07.00 uur wordt de Severenstraat – tussen Stadionweg en Kasteel Hillenraadweg – afgesloten voor alle verkeer. In de loop van het voorjaar van 2015 verwachten we alle werkzaamheden af te ronden en de Severentunnel weer open te kunnen stellen.