GEUSSELT

Tunnel Severenstraat

Meer weten?

Lees hier meer over de afsluiting van de Severentunnel.

Vraag en antwoord

> Verkeer
> Werkzaamheden
> Afsluiting
Intrillen damwandplanken. Intrillen damwandplanken.

AFSLUITING SEVERENTUNNEL

Vraag en antwoord: omwonenden

Ik ben omwonende. Welke hinder kan ik verwachten door de werkzaamheden bij de Severentunnel?
Omwonenden ondervinden niet alleen verkeershinder, maar ook overlast door de werkzaamheden zelf. Denk daarbij aan geluid-, stof en trillingshinder. Stofhinder bestrijden we – waar nodig – met water. Soms is hinder echter onvermijdelijk. Zo is vrachtverkeer tijdens het achteruitrijden verplicht om een voortdurend geluidssignaal af te geven, de zogenaamde ‘achteruitrij-piep'.
Ik woon dichtbij de bouwkuip. Kan ik veel hinder door trillingen verwachten?
Ja, maar niet voortdurend. Met name tijdens het in- en uittrillen van de stalen damwandplanken en tijdens het aanvullen van de grond op en rond de betonnen ruwbouw van het tunneltje kunt u hinder door trillingen ervaren. Tijdens het aanvullen verdichten we de aangevulde grond voortdurend met een trilwals, zodat deze voldoende stevig wordt.
Wat zijn de werktijden tijdens de afsluiting van de Severentunnel?
Bouwer Avenue2 werkt tijdens de afsluiting van de Severentunnel vijf dagen per week door. Afhankelijk van de voortgang van de werkzaamheden kan het voorkomen dat er ook op zaterdag gewerkt wordt. Werktijden zijn van 07.00 – 19.00 uur, maar er kan langer doorgewerkt worden. Sommige werkzaamheden kunnen namelijk niet tussentijds onderbroken worden. Dit geldt met name voor het storten en afwerken van beton.
Ik doe mijn boodschappen in Amby. Blijven deze winkels wel bereikbaar?
Ja. Winkels, bedrijven en woningen in Amby blijven gedurende de afsluiting bereikbaar. Volg de gele omleidingsborden langs de weg.
Ik doe mijn boodschappen in Nazareth of Limmel. Blijven deze winkels wel bereikbaar?
Ja. Winkels, bedrijven en woningen in Nazareth en Limmel blijven gedurende de afsluiting bereikbaar. Volg de gele omleidingsborden langs de weg.