GEUSSELT

Meerssenerweg en Viaductweg

VERKEERSMAATREGELEN

Vraag en antwoord

In het weekend van vrijdag 17 oktober tot maandag 20 oktober werken we dag én nacht om het kruispunt Meerssenerweg/Viaductweg op te schuiven naar het noorden. Aan de inrichting van het kruispunt verandert echter niks: het aantal rijstroken en de rijrichtingen blijven gelijk aan de huidige situatie. Dat betekent dat verkeer nog steeds niet vanaf de Viaductweg -  komende vanaf de Noorderbrug – kan afslaan naar de Meerssenerweg richting Nazareth. Tijdens het weekendwerk ontstaat verkeershinder, vanwege rijstrookafzettingen en wegafsluitingen.
 
Let op: of het werk doorgaat, is niet alleen afhankelijk van het weer, maar ook van de voortgang van de voorbereidende werkzaamheden. Als reserveweekend geldt daarom het weekend van vrijdag 24 tot maandag 27 oktober.
Commercial weekendwerk Meerssenerweg/Viaductweg.

Verkeerssituatie tijdens weekend

Tijdens het weekendwerk blijven woningen, winkels en bedrijven altijd bereikbaar. Wel moeten automobilisten vanaf vrijdagavond 17 oktober tot maandag 20 oktober rekening houden met de volgende verkeersmaatregelen:
 
Meerssenerweg (dag en nacht afgesloten):
Vanaf vrijdagavond 19.00 uur tot maandagochtend 07.00 uur is de Meerssenerweg – tussen de Kolonel Millerstraat en de Kasteel Bleienbeekstraat – dag én nacht afgesloten. Verkeer op de Viaductweg kan ook niet afslaan naar de Meerssenerweg.
 
Viaductweg:

  • Overdag (tussen 07.00 en 19.00 uur) is de Viaductweg beperkt opengesteld. Verkeer kan vanaf kruispunt Geusselt en de kruising met de Willem Alexanderweg naar de Viaductweg doorrijden.
  • Gedurende de avond en nacht (tussen 19.00 uur en 07.00 uur) is de Viaductweg – tussen de A2/N2 en de Noorderburg – afgesloten

Verkeer wordt omgeleid via de gele verwijzingsborden langs de weg. Voor actuele verkeersinformatie en omleidingsroutes verwijzen we u naar de website van Maastricht Bereikbaar.

(Brom)fietsers en voetgangers
Tijdens het verschuiven van de kruising kunnen (brom)fietsers en voetgangers via de bestaande route door gaan. Zie Q&A's Fietsroute om deze route te bekijken.

Verkeerssituatie vanaf maandag 20 oktober tot najaar 2015

Meerssenerweg (kant Nazareth)
De verkeerssituatie blijft ongewijzigd. U kunt richting Centrum Maastricht, naar de A2/N2 en naar Wyckerpoort. 

Meerssenerweg (kant Wyckerpoort-Noord)
De verkeerssituatie blijft ongewijzigd. U kunt richting Centrum Maastricht, naar de A2/N2 en naar Nazareth.

Viaductweg (komende vanaf de A2/N2)
De verkeerssituatie blijft ongewijzigd.U kunt richting centrum Maastricht, de Meerssenerweg richting Wyckerpoort en de Meerssenerweg richting Nazareth. 

Viaductweg (komende vanaf Centrum Maastricht) 
De verkeerssituatie blijft ongewijzigd. U kunt vanaf de Viaductweg doorrijden naar de A2/N2 en Meerssenerweg richting Wyckerpoort. Maar u kunt nog steeds niet afslaan naar de Meerssenerweg richting Nazareth.  

(Brom)fietsers en voetgangers
Let op: (brom)fietsers en voetgangers van Wyckerpoort-Noord naar Nazareth – en andersom – worden omgeleid via de Kolonel Johnsontunnel. Zie Q&A's Fietsroute om deze route te bekijken.