MIJLPALEN

22 kunstwerken voor A2 Maastricht
De 'oude' fietstunnel bij Geusselt werd in november 2011 afgesloten. De afsluiting werd op een ludiek wijze aangekondigd. Kijk via het filmpje hieronder nog eens terug De 'oude' fietstunnel bij Geusselt werd in november 2011 afgesloten. De afsluiting werd op een ludiek wijze aangekondigd. Kijk via het filmpje hieronder nog eens terug

KOLONEL JOHNSONTUNNEL

De Kolonel Johnsontunnel bevindt zich tussen de wijken Nazareth en Wyckerpoort-Noord. Sinds oktober 2013 kan langzaam verkeer via de Kolonel Johnsontunnel tussen beide wijken oversteken. Omdat de tunnel zich onder de Viaductweg bevindt, is de bouw uitgevoerd in fasen: het noordelijke deel – aan de kant van Nazareth – was als eerste aan de beurt. In de zomer van 2013 werd kruispunt Geusselt voor een tweede keer verlegd en kwam ruimte vrij voor de bouw van het zuidelijke deel van de voetgangers- en fietstunnel. In oktober 2013 werd de Kolonel Johnsontunnel ludiek geopend met een heuse ‘fietspoetsactie’.

Fietstunnel Geusselt

Tot november 2011 kon langzaam verkeer via de fietstunnel Geusselt oversteken tussen de wijken Nazareth, Wyckerpoort-Noord en Wittevrouwenveld. De ‘oude’ fietstunnel vertakte zich namelijk aan de zuidzijde in twee richtingen: een richting ging door van en naar Wyckerpoort-Noord, de andere richting van en naar Wittevrouwenveld. De splitsing zorgde echter ook voor gevoelens van onveiligheid bij gebruikers. De nieuwe Kolonel Johnsontunnel bestaat uit één rechtdoorgaand deel, waardoor voetgangers en (brom)fietsers voortdurend overzicht hebben. 

In cijfers

  • Lengte: 53,3 meter
  • Breedte: 9, 5 meter
  • Beton: 902 m3
  • Wapening: 183.807 kg
Fotografie: Reen van Beek en Bert Janssen