WE WERKEN DOOR!

Afbouwen rondom Geussselt

Nieuwe verkeerssituatie bij A2 Maastricht

Met de ingebruikname van de Koning Willem Alexandertunnel is een nieuwe verkeerssituatie ontstaan. Het duurt altijd een poos voordat reizigers gewend zijn aan veranderingen op de weg. Het wennen zal de komende tijd nog duren. We blijven dus herhalen: let goed op de borden en de nieuwe rijrichtingen, zet uw navigatie uit en rij voorzichtig. Als u de borden naar uw bestemming volgt, komt u vanzelf op de juiste rijbaan terecht. Klik hier voor meer informatie over de rijroutes voor doorgaand en lokaal verkeer.
Rijroutes bij Geusselt sinds vrijdag 16 december 2016 Rijroutes bij Geusselt sinds vrijdag 16 december 2016
Rijroutes rondom Europaplein sinds vrijdag 16 december 2016 Rijroutes rondom Europaplein sinds vrijdag 16 december 2016

Hoe houden we u op de hoogte?

Sinds december 2016 is Rijkswaterstaat aan zet voor het dagelijks reilen en zeilen in de Koning Willem Alexandertunnel en de rijkswegen van en naar de tunnel. Oók als het gaat om informeren en beantwoorden van vragen en/of meldingen van weggebruikers. Bij A2 Maastricht kunnen omwonenden en belangstellenden terecht voor meer informatie over de bovengrondse ontwikkelingen en/of specifieke projectinformatie. Actuele reisinformatie,
afsluitingen en/of omleidingen vindt u op de website van Maastricht Bereikbaar.

Meer weten?

REALISATIE NIEUWE WEGAANSLUITINGEN RONDOM GEUSSELT

Update 6 januari 2017

In de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 december 2016 hebben we de vier tunnelbuizen van de Koning Willem Alexandertunnel in gebruik genomen. Sindsdien rijdt al het doorgaande verkeer ondergronds door, via de onderste tunnelbuizen. Ook de bovenste tunnelbuizen - voor lokaal verkeer - zijn sinds vrijdag 16 december in gebruik. Dat geldt echter nog niet voor alle rijstroken, want sommige oude en nieuwe wegen kruisen elkaar nog. In 2017 werken we dan ook door aan de afbouw van het totale verkeerssysteem voor A2 Maastricht.

We werken door: afbouwen rondom Geusselt

Voordat we de bovenste (N2) tunnelbuis van Geusselt naar Europaplein volledig in gebruik kunnen nemen, moeten we eerst knelpunten rondom Geusselt en Europaplein oplossen. Bij Europaplein wordt een deel van de John F. Kennedysingel in zuidelijke richting verlegd en de fly-over aangesloten op de toekomstige afrit naar de Kennedysingel. Bij Geusselt schuiven de rijbanen tussen Wielerbaan en kruispunt op in oostelijke richting. De dive-under bij de Terblijterweg sluiten we aan de op Viaductweg, zodat verkeer straks vanaf Centrum-Noord via kunstwerk Noorderpoort-Zuid rechtstreeks door kan gaan richting A2/A79. Maar dat duurt nog even: eerst moet de nieuwe oprit vanaf de John F. Kennedysingel aangesloten zijn op de bovenste (N2) tunnelbuis richting noorden.
De fly-over bij Europaplein sluiten we in de eerste helft van 2017 aan op de afrit richting Kennedysingel De fly-over bij Europaplein sluiten we in de eerste helft van 2017 aan op de afrit richting Kennedysingel
De rijbanen tussen Wielerbaan en kruispunt Geusselt schuiven op in oostelijke richting De rijbanen tussen Wielerbaan en kruispunt Geusselt schuiven op in oostelijke richting

Tijdelijk verkeerssysteem richting A2/A79

In de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 september is een tijdelijk verkeerssysteem rondom Geusselt ingericht. Verkeer op de N2 richting noorden rijdt via de dive-under ónder de Terblijterweg door naar de A2/A79. In de komende maanden verdwijnt het tijdelijke verkeerssysteem en sluiten we de dive-under aan op de Viaductweg. Zo kan verkeer straks vanaf Centrum-Noord rechtstreeks doorgaan richting A2/A79. 

Toekomstige rijroutes

Na ingebruikname van het totale verkeerssysteem voor A2 Maastricht rijdt verkeer niet alleen maar via de onderste en bovenste tunnelbuizen van en naar Luik en/of Eindhoven. Ook via de Terblijterweg en Viaductweg kan verkeer richting Luik en/of Eindhoven doorrijden. Om al die verkeersbewegingen mogelijk te maken, nemen we niet alleen bestaande rijbanen onder handen, maar realiseren we ook nieuwe wegaansluitingen. Kijk op de afbeelding hieronder voor de toekomstige rijroutes. Of ga naar onze themapagina voor meer informatie over het dagelijks gebruik van de A2-tunnel.
Luchtfoto's: Aron Nijs