AFBOUW TOTALE VERKEERSSYSTEEM VOOR A2 MAASTRICHT

Verkeerssituatie sinds zaterdag 17 juni 2017

Europaplein: nog niet af

Sinds medio april is de ombouw van knooppunt Europaplein zo goed als afgerond. Zo goed als, want in het najaar van 2017 sluiten we de oprit naar de A2 richting Luik vanaf de Sint Gerardusweg definitief af voor verkeer. Via een nieuwe weg – het Winterbed – kan verkeer dan vanaf de Groene Loper doorgaan richting John. F. Kennedysingel.

Wees alert, kies tijdig de juiste richting

 • Let goed op de borden, en
 • rijd niet op de automatische piloot
 • Zet uw navigatiesysteem uit
 • Let ook extra op het (onverwachte) rijgedrag van anderen

English - Deutsch - Français

Kijk en rijdt u mee?

De belangrijkste rijroutes en borden waar u op moet letten, ziet u ook in de film over de werking van de tunnel. Bekijk de film hieronder of ga naar onze speciale tunnelpagina en lees meer over de Koning Willem-Alexandertunnel

Ezelsbruggetje

Komt u over de snelweg en wilt u naar Maastricht of de regio? Dan geldt voor zowel verkeer vanuit het zuiden als noorden dezelfde vuistregel: rechts aanhouden voor regio en stadscentrum. U maakt géén gebruik van de tunnel!

Rijroutes op kaart

Rijroutes Europaplein vanaf woensdag 24 mei Rijroutes Europaplein vanaf woensdag 24 mei
Rijroutes bij Geusselt sinds 17 juni 2017 Rijroutes bij Geusselt sinds 17 juni 2017

Nieuwe verkeerssituatie rondom de brandweerkazerne

Voor het project Noorderbrugtracé wordt het kruispunt bij de brandweerkazerne omgebouwd tot een knooppunt, het zogenaamde ‘knooppunt Oost’. De projecten A2 Maastricht en het Noorderbrugtracé komen elkaar hier tegen. Waar mogelijk worden planningen dan ook op elkaar afgestemd. Tegelijkertijd met de ingebruikname van de viaducten bij kruispunt Meerssenerweg/Viaductweg wijzigt de verkeerssituatie rondom de
brandweerkazerne en vanaf zaterdag 17 juni gaat verkeer hier grotendeels via de definitieve rijroutes door. Let op: linksafslaan is dan niet langer mogelijk. Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden voor het project Noorderbrugtracé en nieuwe rijroutes rondom knooppunt Oost op www.noorderbrug-maastricht.nl.

VERKEERSSITUATIE A2 MAASTRICHT

Update 19 juni 2017

Met de ingebruikname van de Koning Willem-Alexandertunnel zijn de dagelijkse routes bij Maastricht anders. Als u de borden naar uw bestemming volgt, komt u vanzelf op de juiste rijbaan terecht. Let dus goed op de borden en zet uw navigatie uit. 

Vroegtijdig splitsen van verkeer

Doorgaand verkeer richting Eindhoven of Luik (A2) en lokaal/regionaal verkeer (N2), splitst al vroegtijdig van elkaar. Dat gebeurt op de volgende plekken:
 • Komende vanuit Eindhoven of Heerlen/Aachen: vlak vóór knooppunt Kruisdonk
 • Komende vanuit Luik: bij aansluiting 55 A2 (Randwyck)

Keuzelocaties in beeld

Keuzelocatie richting zuiden Keuzelocatie richting zuiden
Keuzelocatie richting noorden Keuzelocatie richting noorden

Nieuwe benamingen op de borden

Op de verkeersborden staat ook nieuwe benamingen. Zorg dat u weet waar ze voor staan:
 • Maastricht-Centrum Noord: naar het stadscentrum via de Noorderbrug (noordkant van de stad)
 • Maastricht-Centrum Zuid: naar het stadscentrum en Avenue Céramique/Limburglaan via de John F. Kennedybrug (zuidkant van de stad)
 • Maastricht Noord: voor bedrijventerrein Beatrixhaven en de noordkant van de stad (afrit 52 A2 en de Nieuwe Limmelderweg zijn sinds de zomer 2014 in gebruik door verkeer)
 • Maastricht Zuid: voor azM/MUMC+, MECC en de zuidkant van de stad

Update 19 juni: nieuwe rijroutes voor lokaal verkeer

Sinds zaterdagochtend 17 juni kan verkeer doorgaan via de viaducten Noorderpoort-Noord en Noorderpoort-Zuid (bij kruising Meerssenerweg/Viaductweg). Daarmee zijn alle aansluitingen op de Koning Willem-Alexandertunnel gereed. De aansluitingen op het lokale wegennet zijn nog niet gereed. De afbouw van het totale verkeerssysteem voor A2 Maastricht gaat door tot in 2018

Noorderpoort-Noord: voor verkeer vanuit het noorden (A2/A79) richting knooppunt Oost en/of stadscentrum

 • Het viaduct Noorderpoort-Noord – aan de kant van Nazareth/Limmel – is bestemd voor verkeer richting knooppunt Oost (het kruispunt bij de brandweerkazerne) en/of Maastricht-Centrum Noord. Via een nieuwe vrije rechtsaffer (afrit 53, parallel aan de A2 naast de zaagtandflats) kan verkeer vanuit het noorden (Eindhoven/Heerlen) vanaf zaterdag 17 juni bij kruispunt Geusselt zonder verkeerslichten rechtsafslaan en verder rijden over het viaduct Noorderpoort-Noord.         
 • Kom je vanuit het noorden en wil je naar Wyckerpoort of Nazareth/Limmel via de Viaductweg en Meerssenerweg, dan maak je geen gebruik van het viaduct en blijf je gewoon op de huidige rijbanen rijden. 
Sinds zaterdag 17 juni kan verkeer doorgaan via de viaducten Noorderpoort-Noord en Noorderpoort-Zuid Sinds zaterdag 17 juni kan verkeer doorgaan via de viaducten Noorderpoort-Noord en Noorderpoort-Zuid

Noorderpoort-Zuid: voor verkeer vanuit knooppunt Oost of het stadscentrum naar het noorden (A2/A79)

 • Viaduct Noorderpoort-Zuid is bestemd voor verkeer komende vanaf het stadscentrum of knooppunt Oost richting noorden (A2/A79). Bij kruispunt Geusselt sluit de Viaductweg vanaf zaterdag 17 juni aan op een nieuwe oprit achter Dienstengebouw Noord. Via deze nieuwe oprit gaat verkeer verder naar de A2 (Eindhoven) en/of A79 (Heerlen). 
 • Kom je vanaf de Viaductweg en wil je juist rechtsaf de tunnel in of rechtdoor richting Berg en Terblijt, dan maak je geen gebruik van het viaduct en blijf je op de huidige rijbaan rijden.