AFBOUW TOTALE VERKEERSSYSTEEM VOOR A2 MAASTRICHT

Herinrichting Viaductweg en Terblijterweg

Fotoboek

Bekijk hier het fotoboek van de herinrichting van de Viaductweg en Terblijterweg.

Meer informatie

Waarom deze herinrichting? Wat gaat er precies gebeuren? In welke periode? Welke fases onderscheiden we? En welke hinder kunt u verwachten? Lees het hier!

VOORTGANG HERINRICHTING VIADUCTWEG EN TERBLIJTERWEG

Update: 20 september 2017

De sloop van de oude fietstunnel Geusselt is, eerder dan verwacht, afgerond. Alle puin is afgevoerd. Naast het grond-, riool- en mantelbuizenwerk dat doorgaat, zijn de stratenmakers inmiddels begonnen met het leggen van banden voor de nieuwe middengeleiders.  

Middengeleiders zijn verharde bermen die in het midden van de weg liggen, tussen twee rijrichtingen, om verkeersstromen te scheiden. De banden vormen een verhoogde rand tussen de middengeleiders en de rijbanen. Het zijn losse, kant-en-klare betonnen elementen die de bestrating op zijn plek houden en zorgen voor een nette grens.

Update 14 september

Ruim een week zijn we aan de slag en alles verloopt volgens planning. Het grondwerk en het aanleggen van nieuw riool vordert gestaag. Gelijktijdig brengen we mantelbuizen aan. Hier trekken we later kabels en leidingen doorheen. De mantelbuizen beschermen de kabels en leidingen onder de grond. Naast het werk voor de herinrichting van de rijbanen, zijn we ook bezig met de sloop van de oude fietstunnel Geusselt. We verwachten dat de sloop medio volgende week is afgerond.

Update 11 september

Het eerste werk is gebeurd. Het oude asfalt is verwijderd. Nu zijn we bezig met grondwerk en het aanbrengen van nieuw riool voor de wegafwatering. Tegelijkertijd zijn we aan de slag met de sloop van de oude fietstunnel Geusselt.

Update 7 september

Sinds woensdagavond 6 september zijn we aan de slag. Vanaf 22.00 uur hebben we een en ander voorbereid en het tijdelijke verkeerssysteem ingericht. De komende dagen zijn we bezig met het verwijderen van het oude asfalt en het ‘functievrij’ maken van het terrein. Dat wil zeggen dat we oude kabels, leidingen en rioolbuizen weghalen. Op zaterdag 9 september start de sloop van de oude fietstunnel Geusselt.

Meer informatie

Waarom deze herinrichting? Wat gaat er precies gebeuren? In welke periode? Welke fases onderscheiden we? En welke hinder kunt u verwachten? Lees het hier!